Storbynatt

Storbynatt er en satirisk komedie, med hovedpersonene Harald Eia og Bård Tufte Johansen. Det er et veldig morsomt humor-talkshow, med aktuelle gjester og improvisert komedie. Storbynatt gir deg et skråblikk på samfunnet og pirker borti alt det er å pirke på, som for eksempel Brønnøysund avis hvor de harselerer over aktuelle nyhetssaker i avisen. De latterliggjør Brønnøysund avis ikke bare en gang, men stort sett hvert program, som kan ses på som et gjenkjenningsmoment. Etter hvert tar de ikke bare opp nyhetssakene og latterliggjør avisen, men Harald lager også flere sketsjer om denne mannen som skriver i Brønnøyssundt, hvor han etterligner journalisten og gjør han til latter på denne måten. I andre sketsjer gjør de på lignende vis også narr av flere kjendiser.
Et annet tegn på at det er en satirisk komedie er at de kritiserer blant annet nyhetsbilde og samfunnet. De mobber de norske TV-reklamene, ved at Bård parodiere dem. Det går spesielt hardt utover Storebrand-reklamen. I satirisk komedie kan det være et formål at tilskueren skal lære noe, eller få noe å tenke på. Storbynatt har blitt kritisert for at de ikke har noe baktanke med det de driver med. I stort sett alt tullet de bedriver har de en baktanke, selv om dette ofte innebærer å mobbe samfunnet eller nyhetsbildet.
At de tøyer grensene for hva det kan tulles med har de også blitt kritisert for, men det er dette som gjør det til en satirisk komedie. Noe som også gjør det hele veldig morsomt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar